5 nő, 5 kalandor, 5 történet az álmok megvalósításáról

Ismerjetek meg néhány olyan hölgyeket, akik nem törődtek a társadalmi elvárásokkal, feladták unalmas munkájukat, hogy az álmuknak éljenek és beutazzák a világot. Ők mind bátor és eltökélt emberek, hiszen nem csak kiszakadtak a hétköznapokból, hanem belevágtak egy olyan utazásba, amibe sokan nem mernének. Ráadásul többségük egyedül, egy hátizsákkal.

Miután pár hete bemutattuk nektek a backpacker-es Bogi történetét, úgy gondoltuk, hogy bemutatunk újabb inspiráló történeteket, olyan bevállalós emberekről, akik kitörtek a megszokott szürkeségből, hogy a világ szivárványait meglovagolva napról-napra több, izgalmas élménnyel gazdagodjanak.

Uraim, kössük fel azt a bizonyos nadrágot, vagány hölgyek következnek!

Jodi Ettenberg, ügyvédből utazó gasztro-blogger

világutazó © LegalNomads

Jodit már az iskolai évek alatt lázba hozta a transszibériai vasút és miután elég pénzt félretett, kicsit több, mint 5 év ügyvédi munka után elhatározta, hogy összepakol és egy évig utazgatni fog, felfedezve a világ gasztronómiai remekeit. Ezt az egy évet gyorsan követték az újabb évek, így ma már hatodik éve járja be a világ legtávolabbi helyeit. Indulása után nem sokkal, létrehozta a Legal Nomads nevű oldalt, amelyet kezdetben édesanyjának szánt, hogy kalandjait nyomon tudja követni. Viszont hirtelen több követője is akadt és pár kínai ételkülönlegességet bemutató poszt után az oldal szép lassan átváltozott egy sikeres gasztrobloggá. Költségeit egyébként nem a weboldal hirdetéseiből fedezi (volt rá lehetősége, de visszautasította a szponzorált tartalmak megjelenését), hanem szabadúszó íróként és social media tanácsadóként tevékenykedik, sőt egy kézikönyve is elkészült, bemutatva az olcsó, biztonságos és ízletes ételeket.

Jodi szerint - “Ha ez nem működik tovább, visszamegyek ügyvédnek. Ami nem rossz, de nem annyira szórakoztató, mint az, amit most csinálok.”

Liz Carlson, angoltanárból író

világutazó © Youngadventuress

Liz utazás iránti vágyát az keltette életre, hogy miután pár évet Spanyolországban tanított, vissza kellett költöznie Washingtonban, ahol egy korán sem érdekes irodai munka várta. Elhatározta, hogy fordít a sorsán, kilépett és kezdetét vette az utazás. Elköltözött Új-Zélandra és onnan indulva már 40 országot járt be, ejtőernyőzött Svájc felett, sátrazott beduinokkal a sivatagban és felfedezte már Mongóliát is.

A blogját 5 éve írja és osztja meg élményeit, tippjeit, fotóit a világgal. Hazánkhoz kapcsolódó élménye is van - röviden: este érkezett és átutazóban volt nálunk, a taxis átverte, egy dán sráccal bejárta Budapestet, Vajdahunyad vára nagyon tetszett neki (Drakula kastélyaként jellemezte), megnézte a jégpályát, pár nevezetességet és összességében Kelet-Európa nagyszerű bemutatkozásának tartotta a budapesti túrát.

Ying Tey, PR tanácsadóból blogger és szövegíró

világutazó © Tinywanderer

A maláj Ying szemét édesanyja halála nyitotta fel, és mint mondja “A halál nagy tanító!” Ekkor jött rá, hogy az életet élni kell, minél többet látni, tapasztalni és felfedezni az ismeretlen helyeket. Akkor indult útnak, amikor még az utazási blogok ritkák voltak, a malajziai hátizsákos utazók meg méginkább.

Ying a tipikus költséghatékony utazó, aki szívesen alszik matracon (amúgy a couchsurfing szerelmese), önkénteskedik ételért, mosogat egy kis pénzért és lesi az ingyen ajánlatokat mindenhol. Ha elfogy a pénze, akkor hazautazik dolgozni, reklámszövegeket ír, pincérkedik vagy munkát vállal egy óceánjárón.

“Ahogy a bankszámlám új erőre kap, újra útra kelek.” - mondja. Ying bakancslistáján lassan száz ország és két útlevél is szerepel, rendelkezik online portfólióval elősegítve ezzel a hatékony álláskeresését (ha úgy adódna), és jelenleg németet tanul egy bajor kisvárosban.

Mottója: “Ha valóban utazni szeretnél, meg kell tanulnod spórolni!”

Megan Smith, beosztottból blogger és fotós

világutazó © facebook

Az austini Megannak meg volt mindene amire vágyott. Szerette a várost ahol élt, szerette az életet, amit megteremtett magának, viszont egy idő után úgy érezte, hogy megrekedt és váltania kell. Elhatározta, hogy felmond a munkahelyén, de még mielőtt megtette volna, keményen dolgozott és félretett egy rakás pénzt, hogy legyen miből gazdálkodnia. Kilépett, összecsomagolt és elindult.

Eddig 22 országban járt hosszabb-rövidebb időre, és mint mondja - “Ez egy hihetetlen élmény - tanulok önmagamról, más kultúrákról, a világról és arról, hogy illeszkedek én mindezekbe.” Első Amerikán kívüli élményét, Rómában szerezte egy tanulmányi út során, ahol a Megano nevet aggatták rá. Később ezzel a névvel indított blogot és itt számol be újabb terveiről, eddigi utazásairól és tanácsokat is ad a kalandoroknak.

Kim Dinan, fenntarthatósági vezetőből utazó nagykövet és író

világutazó © So-many-places

2009-ben Kim és férje elhatározták, hogy felhagynak eddigi középszerű életükkel és belevágnak valami egészen másba. Három év múlva, elegendő megtakarítással a számlájukon, eladták minden értéküket, és Kim édesanyjának akarata ellenére, minden vagyonukkal a hátukon elindultak világgá.

Mára főállású világutazók, akik megmászták Nepál legmagasabb hegyeit, leereszkedtek a világ legmélyebb kanyonjába Peruban, úsztak oroszlánfókákkal Galapagos-nál és kajakoztak Patagóniában. Kim egyedül átszelte Spanyolországot, és 3000 kilóméteren keresztül hajtott egy riksát Indiában.

Ma olyan életet élnek, amiről eddig csak álmodtak, és saját bevallása szerint - “Ha van elég bátorságunk megtenni azt, amitől élettel telibbnek érezzük magunkat, akkor nem csak saját magunknak, hanem a világnak teszünk szívességet.” Jelenleg Mexikóban vannak, Kim a következő könyvén dolgozik, míg Brian online tanácsadással foglalkozik. Történetükről és utazásaikról bővebben itt olvashatsz.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.