Címke: Ázsia

Egy világutazó lány titkai, érzései és történetei - Interjú a sárga ruhás lánnyal

Utazás

Rita több mint fél éve indult világkörüli útjára, most épp Indonéziában tartózkodik és Ázsiát fedezi fel, de ki tudja mit hoz a jövő. Igazi ‘élj a mának’ mentaliással fantasztikus kalandokban van része, melyekről blogot is ír, ahol tapasztalatairól, élményeiről és utazási tippjeiről olvashattok. Interjúnkból kiderül, miért érdemes belevágni egy ilyen véget nem érő utazásba, valamint Ritát és az ő nem mindennapi filozófiáját is megismerhetitek egy kicsit közelebbről.

Így tölts el egy napot Tajpejben pénz nélkül

Utazás

Egy csodálatos világ körüli utazásnak köszönhetően félúton, Tajvanban kellett várakoznom 18 órát a csatlakozásra. Ezalatt a reptéren sikerült egy szuper lehetőségre találnom, ugyanis kiderült, a hozzám hasonló szerencsés átszállók egy ingyenes körutazáson vehetnek részt a fővárosban, Tajpejben. Élményeim alapján írtam nektek egy rövid összefoglalót, hogy tudjátok milyen lehetőségeitek vannak, ha ti is arra járnátok egy nagy kaland során!

A világ legfurcsább ételei – második megálló: Ázsia

Utazás

Senkinek nem okoz meglepetést, ha azt mondom, hogy az ázsiai ételeket nem kifejezetten európai gyomorra találták ki. Számunkra alapvetően idegen fűszereket használnak, ráadásul néha olyan csípős szószokat készítenek, amiket csak vegyvédelmi ruhában szabadna kezelni, a teljesen nyers vagy éppen agyonerjesztett ételeikről nem is beszélve.

Miért pont Fülöp-szigetek?

Utazás

Az elmúlt évek során egyre kedveltebb turisztikai célállomásnak számít Délkelet-Ázsia, azon belül is a Fülöp-szigetek; még akkor is, ha a kijutás továbbra is nagyon költséges magyar viszonylatban. Hogy miért is van ekkora sikere a szigetállamnak?

Van kiút a szürke hétköznapokból! - interjú Borival, a backpacker.hu bloggerével

Utazás

Ismerjétek meg Bori történetét, aki 8 év irodai munka után úgy döntött, feláll a számítógép elől és nekivág világot látni. Nem mindennapi történet következik! 

Celeb vagyok, ments ki innen!

Munka

Azt gondolnánk, hogy celebnek lenni egyenlő a sikerrel, pénzzel, csillogással. Hát pedig Magyarországon pont nem ez a helyzet. Aktuális "sztárjainknak" is lehetnek nehéz pillanatai és dönthetnek úgy, hogy inkább külföldön keresik meg a napi betevőt. Hiába a puszta közepén felépített nyereményház, vagy a '90-es évek egyik húzóslágere, a végén úgyis az angol vendéglátóipar darálja be őket. De kikről is van szó?

5 ok, hogy miért ne menj Phuketre

Utazás

Phuket, Pattaya, Boracay, Bali, biztos mindenki számára ismerősen hangzanak ezek az ázsiai top-desztinációk, sőt a hideg közeledtével talán azon is elgondolkodtatok, hogy ellátogassatok valamelyikre. És ha azt mondom, hogy Ko Tao, Lombok, Ko Rong Samloem? Erre biztos nem kapjátok fel annyian a fejeteket, most mégis felsorakoztatnék 5 érvet amellett, hogy a mainstream tengerpartok helyett miért inkább a kulisszák mögé nézzetek be.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.